Покупцям доведеться самим добудовувати 40 житлових комплексів у столиці?

Покупцям доведеться самим добудовувати 40 житлових комплексів у столиці?
У Києві може з'явитися близько 40 недобудов

Інвесторів недобудів фактично залишили наодинці з їхніми проблемами

Київська адміністрація пропонує інвесторам житла, які інвестували в житлові будинки компаній неформальної групи «Укогруп» Анатолія Войцеховського, підтвердити право власності на недобудову, передати його на баланс свого підприємства, а потім затвердити всю необхідну документацію і добудувати будинок. Про це пише LIGA.net.

«Нам роздали алгоритм дій, який складається з 10 пунктів», – повідомив глава громадської організації «Родинний затишок» (представляє інтереси інвесторів будівництв Войцеховського) Олексій Шевченко.

Шевченко поскаржився, що інвесторів фактично залишили наодинці з їхніми проблемами. Виконати всі вимоги, на думку експертів, практично нереально.

Тепер у Києві може з'явитися близько 40 недобудов.

Як відомо, в ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 млн грн. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави. Заставу внесли 27 липня.

26 липня Апеляційний суд мав розглянути скаргу Войцеховського на арешт. Однак засідання перенесли на 4 серпня. Адвокат забудовника Юліан Волошин стверджував, що підзахисний не має коштів, необхідних для застави.

ГПУ повідомила про підозру Войцеховському 15 липня. Забудовника обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах. ГПУ об'єднала всі 46 проваджень проти Войцеховського з 2012 року в одне.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей – це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди «Еліта-центр».

Войцеховський – творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії «Укогруп» і «Сіті-груп». У столиці є понад 70 об'єктів, зведених цими компаніями, де тисячі людей купили житло, але до законності цих об'єктів виникає чимало запитань. Піраміда проіснувала майже десять років завдяки зв'язкам підприємця в прокуратурі, повідомляють ЗМІ. «За практично десятиліття створилася піраміда, масштаби якої важко переоцінити», – так відреагували на ситуацію в КМДА.

Оціночна кількість потерпілих від будівельної афери «Укогруп» – в шість разів більше сумновідомої афери «Еліта-Центр». Як відомо, внаслідок афери групи «Еліта-Центр», виявленої в 2006 році, постраждали сотні інвесторів будівництва житла. Загальна сума, яку отримали підозрювані в організації афери, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: