Поліція не знайшла винних у самогубстві льотчика Волошина. Справу закрито

Поліція не знайшла винних у самогубстві льотчика Волошина. Справу закрито
Владислав Волошин загинув 18 березня 2018 року після того, як вистрелив собі у груди

Місцевий журналіст Андрій Лохматов розповів, що після трагедії з Волошиним і заяв про можливе доведення його до самогубства, детальної інформації про слідство в поліції не надавали

Поліція закрила справу про доведення до самогубства 29-річного Владислава Волошина - керівника Миколаївського аеропорту, відомого бойового льотчика, героя війни на Донбасі.

Про це повідомляє Insider з посиланням на інформацію поліції.

Зазначається, що справу закрили ще 18 грудня минулого року «у зв’язку із встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення».

Місцевий журналіст Андрій Лохматов розповів, що після трагедії з Волошиним і заяв про можливе доведення його до самогубства, детальної інформації про слідство в поліції не надавали. Не збирали також і прес-конференцій, попри величезний резонанс справи і явне суспільне хвилювання, мітинги і акції протесту.

Серед версій у поліції заявили, що також розглядали і таку: «Самогубство Волошин скоїв, перебуваючи в стані душевного хвилювання у зв’язку з відносинами в родині, або проходженням служби в ВСУ та перебуванням у зоні проведення антитерористичної операції».

У разі підтвердження цієї версії це означало б, що в самогубстві Волошина ніхто не винен.

«Була інформація про те, що поліція запитувала результати психологічного обстеження Волошина у військовій частині, де він проходив службу», - розповів Лохматов.

Це могло бути використано для доведення можливої психологічної нестійкості Волошина. При цьому друзі льотчика наголошують: Владислав мав міцний характер, а самогубство – це не результат депресії, а зважене рішення.

У поліції ж інформацію щодо долучення результатів психологічного огляду Волошина не підтвердили. Які саме слідчі дії проводили правоохоронці, вони не повідомляють, посилаючись на відсутність дозволу слідчого.

Зазначається лише, що в якості свідків були допитані колеги Волошина по його роботі в аеропорту, а також працівники Миколаївської ОДА.

Однією із версій слідства було доведення Волошина до самогубства шляхом примусу його до незаконних дій. Зокрема, йшлося про те, що льотчика змушували підписувати тендерну документацію, яка була частиною незаконної схеми.

Нагадаємо, 18 березня 2018 року у Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в.о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин.

Він не залишив передсмертної записки і не повідомив медикам «швидкої» причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живим. Але є переписка з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту і заявляв про намір вчинити самогубство.

Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час служби здійснив 33 бойових вильоти. У серпні 2014 року після удару по російських десантниках під Новокатеринівкою його літак збили. Волошин катапультувався і приземлився на окупованій території. За координації куратора зі штабу АТО йому вдалося вибратися до позицій ЗСУ.

З армії звільнився через сімейні обставини. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Правоохоронці розглядали п’ять версій загибелі Волошина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: