Політв'язню Карпюку не доставили посилку, яку дозволяють лише одну на рік

Політв'язню Карпюку не доставили посилку, яку дозволяють лише одну на рік
Верховний суд Чечні (РФ) засудив українця Миколу Карпюка до 22 з половиною років ув'язнення

Адвокат Карпюка розповів, що він підготував 27-кілограмову посилку, що складалася здебільшого з кави, сигарет і чорного шоколаду

До українського політв'язня Миколи Карпюка,  якого утримують у російській тюрмі Володимирський централ, не пропустили дозволену одну на рік посилку з продуктами.

Про це повідомив Громадському адвокат політв'язня Олексій Барановський.

«Мій довіритель надіслав лист, в якому повідомив, що не отримав продуктову посилку вагою 27 кг, яку я йому відправив два тижні тому», - розповів адвокат.

За його словами, формальним приводом стала надмірна вага, проте це спірне питання.

«У минулому році в Правила внутрішнього розпорядку виправних установ РФ був внесений ряд змін, одна з яких стосувалася граничної ваги посилок для ув'язнених. Ліміт у 20 кг, який діяв раніше, скасували», - пояснив адвокат.

Барановський розповів, що за погодженням з Карпюком, він підготував 27-кілограмову посилку, що складалася здебільшого з кави, сигарет і чорного шоколаду, при цьому, як наголосив адвокат, його підзахисний погоджував вагу відправлення з чиновниками з керівництва колонії.

«Однак згідно з поштовим трекером, «адресат відмовився від отримання». Адресат у цьому випадку - це Тюрма-2 - «Владимирский централ», де утримують Миколу Карпюка. У листі мій підзахисний прямо не говорить, чому тюремна установа не прийняла для нього посилку, вказуючи лише, що «когось грудна «жаба» занадто душить», - каже адвокат.

Він додав, що відповідно до режиму відбування покарання, Карпюку дозволена лише одна посилка в рік, і ту не хочуть приймати.

У зв'язку з цим Барановський подав скаргу в Управління з відбування покарань у Володимирській області та прокуратуру, що наглядає за тюремними установами.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні (РФ) засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 років воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечують всі обвинувачення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: