Пес Джессі із захопленого Росією буксиру «Яни Капу» повернувся додому (фото)

Пес Джессі із захопленого Росією буксиру «Яни Капу» повернувся додому (фото)
Джессі на момент захоплення росіянами українських моряків був на буксирі «Яни Капу»
Фото: Facebook Олександра Єфименко

Собака після арешту моряків перебував у Керчі із прикордонниками, а тепер його відвезли в Херсонську область

Собаку Джессі, який був захоплений разом з 24 військовополоненими українськими моряками в Керченській протоці, сьогодні повернули додому.

Про це 29 липня написав у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Про собаку практично відразу після зустрічі з нашими адвокатами повідомили моряки - члени екіпажу буксира «Яни Капу», попросили його знайти і постаратися повернути додому. Кілька місяців пішло на його пошуки і досягнення домовленостей з СУ ФСБ і керченськими прикордонниками, які залишили його у себе. Було зовсім непросто. Але прохання моряків вдалося виконати», - розповів адвокат.

Собака після арешту моряків перебував у Керчі із прикордонниками, а тепер його відвезли в Херсонську область, розповіла у соцмережі Олександра Єфименко, яка допомагала повернути пса додому.

Як відомо, 17 липня суд в Москві продовжив арешт усім 24 українським морякам.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив журналістам, що Росія і Україна обговорюють питання обміну захоплених в Керченській протоці українських моряків.

15 липня в Києві пройшла зустріч омбудсменів Людмили Денісової і Тетяни Москалькової, на якій вони обговорили механізм взаємного звільнення громадян двох країн.

Представнику ФСБ РФ передали клопотання про особисте зобов'язання уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової щодо 24 українських військовополонених моряків, які утримуються в СІЗО Москви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: