Польща погодилася на відновлення сплюндрованих українських пам'ятників

Польща погодилася на відновлення сплюндрованих українських пам'ятників
Один зі сплюндрованих українських пам'ятників

Дещиця розповів, близько семи місць пам'яті у Польщі зазнали нападів вандалів

Польська сторона погодилася на відновлення українських місць пам'яті у Польщі, які були з 2014 року були спаплюжені вандалами.

Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Таке рішення ухвалили на зустрічі співголів консультаційного комітету президентів України і Польщі Костянтина Єлісєєва та Кшиштофа Щерського.

«У ЗМІ з'явилася інформація про те, що одним із досягнень цієї зустрічі було рішення про відновлення пошукових та ексгумаційних робіт в Україні. Але насправді, це було лише одне з питань, яке погоджено обома сторонами в цій спільній заяві. Крім того, було досягнуто порозуміння у питаннях відновлення українських місць пам'яті на території Польщі, які стали об'єктами актів вандалізму ще з 2014 року», — сказав він.

Дещиця розповів, близько семи місць пам'яті зазнали нападів вандалів.

«Їхнє відновлення відбуватиметься крок за кроком, із врахуванням особливостей кожного конкретного випадку й усіх юридичних процедур», — додав посол.

У неділю на погіршення відносин України і Польщі відреагував президент Євроради Туск.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч з послом Польщі Яном Пєкло, якого викликали до МЗС через інцидент з недопуском до Польщі українця Святослава Шеремети.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: