Полтавський суд виправдав «легендарного» податківця-мільйонера

Полтавський суд виправдав «легендарного» податківця-мільйонера
Фото 0532.ua

За версією слідчого, розвивати успішний бізнес колишньому главі Кременчука та Дніпропетровської області допомагали близькі друзі його дружини

Жовтневий районний суд Полтави відмовив представникам Центру протидії корупції (ЦПК) в задоволенні скарги у справі податківця-мільйонера Звонкова, пише «Полтавщина».

Суд розглянув скаргу ЦПК на дії слідчого відділу Полтавської прокуратури, які закрили справу проти Андрія Звонкова – екс-керівника Кременчуцької податкової, який за час роботи у фіскальній службі збагатився на кілька десятків мільйонів гривень.

Суддя Наталя Тимошенко, яка розглядала скаргу, погодилася з доводами слідчого прокуратури, який запевняв, що Звонков не брав хабарів. За версією слідчого, розвивати успішний бізнес колишньому главі Кременчука та Дніпропетровської області допомагали близькі друзі його дружини.

У свою чергу активісти Центру протидії корупції заявили, що обов'язково подаватимуть апеляцію і вимагатимуть притягнути до кримінальної відповідальності дніпропетровського податківця Звонкова.

Як відомо, позивач – Центр протидії корупції – стверджує, що екс-податківець Звонков, використовуючи своє службове становище, протягом 2007–2014 років отримував від підприємців хабарі, внаслідок чого заробляв багатомільйонні суми і передавав ці кошти своїй дружині Ірині Олексіївні, яка вкладала їх у свої підприємницькі ініціативи.

Чиновник, який ніколи не займався бізнесом, разом з дружиною володіє трьома елітними ресторанами, комплексом з басейном, сауною і тенісними кортами, житловим будинком, шістьма земельними ділянками, двома елітними автомобілями, двома гаражами, рахунками в банку, на яких лежать мільйони гривень.

Дружина податківця Ірина до 2010 року теж працювала в податковій, після чого звільнилася з роботи і почала активну ділову кар'єру. На старті придбала нерухомість у Кременчуці, облаштувала елітний салон краси. У 2013 році Звонкова придбала приміщення, в якому відкрила ресторан, а потім купила заміський комплекс з кількома басейнами, рестораном, тенісними кортами, банним комплексом і VIP-апартаментами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: