Порошенко направив до Ради терміновий законопроект щодо Приватбанку

Порошенко направив до Ради терміновий законопроект щодо Приватбанку

Законопроект відправлено на посилення захисту вкладників Приватбанку

Для посилення захисту вкладників Приватбанку президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Про це йдеться у його зверненні до співвітчизників щодо ситуації із Приватбанком.

Президент зазначив, що новий менеджмент банку в першу чергу має подбати про безперебійне обслуговування соціально чутливих клієнтів. «Маю на увазі тих, хто живе від зарплати до зарплати, хто отримує через банк пенсії, стипендії, хто переказує гроші на лікування тощо», – пояснив Порошенко. 

Він наголосив, що ніхто не повинен постраждати від зміни власника. «Рішення про перехід банку у власність та управління держави ми прийняли саме для того, щоб кожен клієнт був захищений і жоден з них не постраждав. А гроші – щоб опинилися у більшій безпеці, ніж будь-коли», – зазначив Порошенко.

«Для посилення захисту вкладників Приватбанку як невідкладний я подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Вони будуть такі ж самі, як для Ощадбанку – як для банку, що на 100% належить державі», – заявив він.

«Звертаюся до вас, шановні  клієнти Приватбанку, – зберігайте спокій. Нова адміністрація вже бере всі важелі управління у свої руки. Просто зараз, у ці години і хвилини», – заявив президент.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку

Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак

Як повідомлялося, наразі в центральному офісі Приватбанку у Дніпрі перебуває понад 100 співробітників Фонду гарантування вкладів і Національного банку України, які організовують передачу банку державі.

Уряд виділяє гроші з державного бюджету для стабілізації Приватбанку. Після стабілізації банк буде продано.

Читайте також статтю «Главкома» «Торги йшли до останнього». Як забирали банк Коломойського»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: