Порошенко обговорив із заступником Генсека ООН питання відновлення Донбасу

Порошенко обговорив із заступником Генсека ООН питання відновлення Донбасу

Сторони домовилися про  опрацювання питання заснування нового офісу ЮНОПС.

Президент Петро Порошенко обговорив із заступником Генсека ООН Грете Фаремо питання соціально-економічного та гуманітарного відновлення Донбасу. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.

Під час зустрічі обговорювались перспективи розширення допомоги з боку організацій системи ООН у питанні надання допомоги на швидке відновлення об’єктів життєвонеобхідної інфраструктури на Донбасі та забезпечення розвитку постраждалих від російської агресії районів Донецької та Луганської областей. Окрему увагу було приділено нагальним гуманітарним потребам внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Петро Порошенко наголосив на важливості отримання доступу України до інноваційних джерел фінансування – через взаємодію з інституційними донорами, благодійними організаціями, міжнародними бізнес асоціаціями – для здійснення соціально-економічних, екологічних та гуманітарних проектів на Донбасі. Йшлося, зокрема, про спеціальні проекти щодо розмінування території, програми створення нових робочих місць для мешканців Донбасу та розвитку освітніх можливостей для дітей, які б включали відновлення та модернізацію учбових закладів.

На пропозицію Президента було досягнуто домовленість про  опрацювання питання заснування нового офісу ЮНОПС, який би забезпечив координацію проектів та програм, що реалізуються ООН на території України, а також мобілізацію та раціональне використання міжнародної фінансової допомоги.

Заступник Генерального секретаря ООН привітала Україну з «блискучою та заслуженою перемогою» Джамали на пісенному конкурсі Євробачення у Швеції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: