Порошенко перерахував виклики, які треба подолати Україні для вступу в ЄС

Порошенко перерахував виклики, які треба подолати Україні для вступу в ЄС

Один із викликів - реформи, які змінять Україну

Для вступу до Європейського Союзу Україні потрібно подолати два ключових виклики. Про це заявив президент Петро Порошенко у зверненні з нагоди святкування Дня Європи.
«Виклик перший – це ефективне протистояння російській агресії. І саме тому ми за два роки побудували за допомогою волонтерів, добровольців, кожного українського громадянина українську армію. І вчора, на засіданні Ради національної безпеки і оборони був прийнятий історичний документ – Стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою картою реформування сектора оборони і безпеки і побудови нового рівня співпраці України і НАТО. І на сьогоднішній день ми, хто зупинив сотні російських танків, тисячі одиниць артилерії, навалу Росії – ми захистили Європу», - підкреслив Порошенко.
Другий виклик, зазначив він, – це «виклик амбітних, ефективних, всеохоплюючих, системних реформ». «Реформи, які змінять Україну. Реформи, які побудують Європу в Україні. Реформи, які відновлять справедливість. Реформи, які зроблять Україну надзвичайно ефективною державою. І що є дорожньою картою у цих реформах? Це асоціація України і Європейського Союзу, Угоду про яку ми підписали два роки тому. Дорожня карта – це є План дій щодо безвізового режиму, який складав 140 пунктів, і який ми виконали. На сьогоднішній день ми знаходимося напередодні надання Європейським Союзом для українських громадян права вільно подорожувати Європейським Союзом. Це перший крок повернення України у велику європейську країну», - сказав президент.
Він додав, що реформи – це і зміни до Конституції в частині верховенства права, судової реформи – це також крок для встановлення справедливості.
«Ми всі є творцями нашого спільного прогресу. Ми всі прагнемо того, щоб Україна стала справжньою історією успіху. І я впевнений в тому, що все у нас вийде. Я впевнений в тому, що одного дня наші українські громадяни займуть свої місця у Європейському парламенті, Європейській Комісії, європейських інституціях. Це буде той день, коли Україна посяде достойне місце серед країн-членів ЄС», - заявив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: