Порошенко відзначив державними нагородами Умерова та Чийгоза

Порошенко відзначив державними нагородами Умерова та Чийгоза

Дякую за мужність і стійкість духу і Ахтему, та Ільмі - Порошенко

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» II ступеня заступник голови Меджлісу Умерова, III ступеня - Чийгоза. Про це повідомляє канал «112 Україна».

Так, указом президента України за громадянську мужність і незламність духу, проявлені у відстоюванні державності України, ідеалів свободи і конституційних прав людини нагороджено орденом за заслуги ІІ ступеня Ільмі Умерова Рустемовича, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Також нагороджено орденом за заслуги III ступеня Ахтема Чийгоза Зейтуллайовича, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

«Як символ міжнародної солідарності, тільки що мені принесли повідомлення, що офіс канцлера Меркель підтверджує готовність на надання необхідної медичної допомоги», - повідомив президент.

«І це не просто тому, що треба допомогти в лікуванні, а це символ, наскільки питання Ахтема Чийгоза, наскільки питання Ільмі Умерова, наскільки питання всіх заручників, політичних в'язнів, які розташовані на території РФ важливий для всього міжнародного співтовариства. Отже я, в першу чергу, дякую за мужність і стійкість духу і Ахтему, та Ільма. Я дякую Меджлісу кримськотатарського народу за те, що першим пріоритетом він ставить звільнення Криму і повернення українського суверенітету українського прапора на незаконно анексований Крим», - додав президент.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

Сьогодні Умеров та Чийгоз прилетіли до України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: