Порошенко впевнений, що ЄС продовжить санкції проти Росії

Порошенко впевнений, що ЄС продовжить санкції проти Росії
Президент України Петро Порошенко

Реакція наших партнерів з Євросоюзу, так само, як реакція наших партнерів у Сполучених Штатах, що санкції будуть продовжуватися, - заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що сьогодні лідери Євросоюзу ухвалять рішення про продовження економічних санкцій відносно Росії у відповідь на її агресію на сході України. Про це глава держави заявив за результатами проведених зустрічей з європейськими лідерами у четвер у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Чому сьогодні дуже важливий день, і ми мали бути у Брюсселі? Саме сьогодні відбудеться засідання Європейської ради, де буде прийнято рішення – тепер ми вже точно знаємо (я кажу обережно у прогнозах) – щодо продовження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод, у тому числі їхнього безпекового компоненту», - сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що нині ситуація на фронті на сході України загострилася.

«Реакція наших партнерів з Євросоюзу, так само, як реакція наших партнерів у Сполучених Штатах, що санкції будуть продовжуватися», - додав президент України.

Він розповів, що обговорив це питання з європейськими лідерами, включаючи канцлера ФРН Ангелу Меркель, а також керівників Іспанії, Хорватії та багатьох інших країн.

«Думаю, що це перемога українського народу, Української держави і української дипломатії», - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, сьогодні прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте заявив, що лідери Європейського союзу не обговорюватимуть продовження економічних секторальних санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з виконанням Мінських домовленостей, тому що рішення ухвалять постійні представники країн-членів ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: