Порошенко закликав уряд збільшити фінансування субсидій

Порошенко закликав уряд збільшити фінансування субсидій

Президент поставив уряду вимогу – захистити людей і розширити програму субсидій

Президент України Петро Порошенко доручив уряду розширити програму субсидій та державної підтримки незахищених верств населення після підвищення тарифів на газ для населення.

«Поставив уряду дуже жорстку вимогу — ми маємо захистити людей, розширити програму субсидій, збільшити кошти на виконання цієї програми, аби від зростання тарифів не постраждали найменш захищені верстви населення і взагалі будь-хто, для кого це підвищення є критичним», — повідомив Порошенко.

Президент нагадав ситуацію з підвищенням ціни на газ минулого разу, коли завдяки запровадженню субсидій вдалося компенсувати витрати для найменш захищених верств населення та «зняти острах» щодо цього рішення.

«Ми наголошуємо, що жодна людина, жодна бідна людина, жодна незахищена родина не відчула підвищення тарифів на своєму власному бюджеті», - підкреслив Петро Порошенко.

19 жовтня уряд ухвалив постанову про підвищення цін на газ для населення на 23% з 1 листопада 2019 року.

Відтак, з 1 листопада вартість газу для населення складе 8550 гривень за тисячу кубометрів.
Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

19 жовтня у МВФ повідомили, що попередньо погодили нову кредитну програму для України.

Нагадаємо, що черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: