Посол Щерба: Навіть в кращі роки ЄС в Австрії євроскептиків було більше, ніж в інших країнах ЄС

Посол Щерба: Навіть в кращі роки ЄС в Австрії євроскептиків було більше, ніж в інших країнах ЄС

За словами посла, на це є багато причин

В Австрії завжди були сильні євроскептичні настрої. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав посол України в Австрії Олександр Щерба, коментуючи той факт, що кандидат в президенти Австрії Норберт Хофер – євроскептик.
«Навіть в кращі роки Європейського Союзу, якщо подивитись по опитуваннях, в Австрії євроскептиків було більше, ніж в інших членах ЄС», - зазначив Щерба.
За його словами, на це є багато причин. «Ця країна увійшла в Європейський Союз на тому етапі, коли вже народилась європейська ідея, нова Європа. Тут були трохи інші міркування, ніж у тієї ж Німеччини, де від початку усвідомлювали свою відповідальність за долю Європи. Зараз, внаслідок проблем, з якими стикається ЄС, в тому числі, і проблеми з біженцями, відчуття євроскептицизму в Австрії загострилося. І ці вибори багато в чому проходили навколо болючих точок ЄС», - підкреслив Щерба.
Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів, які програв ультраправий проросійський кандидат Норберт Хофер. За рішенням суду, має відбутися повторний другий тур виборів.
Як відомо, Хофер програв президентські вибори в Австрії з мінімальним відривом від свого конкурента. Хофер отримав 49,9% голосів виборців, в той час як його суперник Александер ван дер Беллен - 50,1%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: