Посол України в Туреччині провів Умерова і Чийгоза на літак до Києва

Посол України в Туреччині провів Умерова і Чийгоза на літак до Києва

Прес-конференція звільнених заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза відбудеться о 14.00 в аеропорту «Бориспіль» в прес-холі терміналу D

Заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу в аеропорту Анкари провели на літак до Києва. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Twitter.

«Провели в аеропорту Анкари Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Батьківщина чекає! Віримо і боремося за повернення кожного політв'язня», - написав посол.

Нагадаємо, звільнені Умеров та Чийгоз у п'ятницю 27 жовтня літаком прибудуть в міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: