Посольству України в Австрії дозволили витратити на іміджеві заходи… 380 доларів

Посольству України в Австрії дозволили витратити на іміджеві заходи… 380 доларів

Виручають спонсори

У Посольства України в Австрії скрутна ситуація з фінансами. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив посол Олександр Щерба.
За його словами, на іміджеві для України заходи посольству дозволили витратити усього 380 доларів. «Ну от тільки зараз, наприклад, ми отримали дозвіл витратити 380 доларів на отакі заходи», - сказав Щерба.
Він зазначив, що посольство шукає спонсорів. «Є австрійські юридичні компанії, які працюють і в Україні, і готові в це інвестувати. Хай і не великі суми. Але нам вдається проводити круглі столи, зустрічі клубу і тому подібне. Наприклад, презентацію українських харчовиків оплатили самі харчовики. Є українські підприємці, які купили гарний готель поруч з Віднем – вони теж допомагають. Звісно, на такі заходи, як проводять росіяни, як, наприклад, «Выставка российского авангарда» в одному з основних музеїв Відня, або «Русский бал» у головному палаці Відня, грошей у нас немає. Але від країни, де йде війна, цього і не чекають», - розповів посол.
Коментуючи рішення Кабміну, згідно з яким посольство могло мати лише один автомобіль, Щерба повідомив, скільки машин має Посольство в Австрії. «У нас зараз є машина посла, автобус старенький, але ще бігає, який використовується для того, щоб перевозити речі дипломатів, які приїздять сюди і їдуть в Україну. Є машина керівника Консульського відділу. І є ще одна машина, яка поки що не продана. Аби продати, її спочатку треба відремонтувати», - сказав він.
Щерба також додав, що зараз у посольстві 10 дипломатичних ставок і 6 ставок технічного персоналу. «З роботою справляємось», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: