Посол України в Австрії розповів, як в країні працює російська пропаганда

Посол України в Австрії розповів, як в країні працює російська пропаганда

Росія використовує те, що Австрія приязно ставиться до неї

Росія використовує економічну та культурну сфери для посилення своїх впливів в Австрії. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.
«Не секрет, що Австрія приязно ставиться до Росії, а Росія приязно ставиться до Австрії. Це така політична, культурна даність, яку ми маємо. Чи використовує Росія цю перевагу, щоб проштовхувати свої ідеї? Так, використовує, через дуже багато каналів, насамперед, економічні та культурні. Росія може запропонувати вигідні контракти, привабливі перспективи для осіб, які приймають рішення. Плюс, вона багато інвестує в культуру, і суттєво використовує саме цей канал для посилення своїх впливів», - сказав він.
Посол навів конкретні приклади такої «роботи»: виставки, конференції, робота з діловими колами, гуртки вивчення російської мови тощо. «Наприклад, поруч з Віднем є місто, яке не буду називати, в якому Росія купила одне з основних підприємств, що приносить основні прибутки в казну. Російський вплив став особливо виражений», - повідомив Щерба.
Але він упевнений, що боротися все одно можна. «Після того, як в це місто приїхала делегація з окупованої Ялти, і на сайті мерії Ялта була названа російським містом, я написав листа бургомістру, пішов до МЗС. І трапилося те, на що і сам не сподівався. Текст з сайту зняли, вибачилися, заявили, що жодним чином не ставлять під сумнів міжнародне право», - розповів Щерба.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: