Український посол: Відчуття євроскептицизму в Австрії загострилося

Український посол: Відчуття євроскептицизму в Австрії загострилося

Це пов'язано з проблемами, з якими стикається ЄС, в тому числі, з проблемою біженців

В Австрії завжди були сильні євроскептичні настрої, але зараз відчуття євроскептицизму загострилося. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.
«В Австрії завжди були сильні євроскептичні настрої. Навіть в кращі роки Європейського Союзу, якщо подивитись по опитуваннях, в Австрії євроскептиків було більше, ніж в інших членах ЄС. На це є багато причин. Ця країна увійшла в Європейський Союз на тому етапі, коли вже народилась європейська ідея, нова Європа. Тут були трохи інші міркування, ніж у тієї ж Німеччини, де від початку усвідомлювали свою відповідальність за долю Європи. Зараз, внаслідок проблем, з якими стикається ЄС, в тому числі, і проблеми з біженцями, відчуття євроскептицизму в Австрії загострилося. І ці вибори багато в чому проходили навколо болючих точок ЄС», - сказав посол.
При цьому він сумнівається, що тема Brexit відіб’ється на результатах перевиборів президента Австрії. «То велике питання на час переголосування: як Brexit відіб’ється на результатах? Я б не робив такі однозначні висновки, що у партії євроскептиків зараз буде друге дихання і додатковий імпульс. На прикладі Іспанії ми побачили, що в останній момент саме після Brexit раптом результати партії антиєвропейської, лівацької виявились не такими, як були у прогнозах. Сподіваюсь, що вплив Brexit буде не таким однозначним, як багато хто думає», - сказав Щерба.
Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів, які програв ультраправий проросійський кандидат Норберт Хофер. За рішенням суду, має відбутися повторний другий тур виборів.
Як відомо, Хофер програв президентські вибори в Австрії з мінімальним відривом від свого конкурента. Хофер отримав 49,9% голосів виборців, в той час як його суперник Александер ван дер Беллен - 50,1%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: