Постпред Порошенка у Криму пояснив, навіщо окупанти збудували Керченський міст

Постпред Порошенка у Криму пояснив, навіщо окупанти збудували Керченський міст

Після завершення будівництва мосту Росія має намір запустити з Кримом залізничне сполучення

Будівництво Росією Керченського мосту - це питання виключно інфраструктури і логістики Криму як військової бази.

Про це заявив Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін у п'ятницю в онлайн-інтерв'ю виданню «ЛігаБізнесІнформ».

«Що таке Кримський або Керченський міст? Звичайно, це політичний проект, це спосіб розкрадання російських бюджетних грошей, це спосіб передвиборної агітації, але це все вторинно. Насправді, Керченський міст - одна з основних військових складових інфраструктури Криму як військової бази. Цей міст їм потрібний не для курортників, не для того, щоб людина могла поїхати в Краснодар за банківською карткою або за огірками, а для того, щоб забезпечувати Крим військовою логістикою», - сказав Бабін.

За його словами, після завершення будівництва мосту Росія має намір запустити з Кримом залізничне сполучення.  

«Добудували міст, і зараз вони посилюватимуть своє угрупування і активізуватимуть його... Далі вони запустять залізничне сполучення, і це дуже небезпечно насправді», - вважає Бабін, відзначивши, що «росіяни завжди перевозять свою ядерну зброю залізницею».

Що стосується закриття Чорного моря для українського судноплавства, то це спроба нанести Україні передусім економічний збиток.

«Якщо взяти політв'язнів, то це моральний тиск на суспільство... А затримання на Азові і посилення їхніх військових ігрищ в акваторії Чорного моря, яке значно активізувалося, це інше, це тиск на економічну систему з метою максимальної дії на діяльність українських портів на обох морях, з тим, щоб впливати на наш експорт, валютні доходи до бюджету, щоб ввести країну у важку економічну ситуацію... Це називається економічна агресія», - пояснив Бабін.

На його думку, вихід Росії в Азовське море і російська економічна агресія проти України стали можливі через те, що після розпаду СРСР Росія і Україна домовилися про те, що Азов - внутрішнє море двох країн, і це не дозволяє тепер Україні апелювати до міжнародних інстанцій.

«Документ 1993 року дозволяє щороку збиратися рибалкам з України та Росії для визначення квоти вилову в Азові і проведення наукових досліджень. Війна війною, але і сьогодні ця комісія збирається, останній раз вона збиралася у жовтні в Ростові-на-Дону, підписували чергові протоколи та розподіляли квоти на вилов риби і дозволяли Росії проводити так звані «наукові дослідження» у будь-якій точці Азовського моря», - розповів Постійний Представник Президента України в Криму.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: