Повернути турбіни Siemens. Чи буде знову блек-аут в Криму?

Повернути турбіни Siemens. Чи буде знову блек-аут в Криму?
Турбіни компанії Siemens

На прес-конференції у «Главкомі» голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко проаналізує ситуацію довкола поставок турбін компанії Siemens до окупованого Криму

Сьогодні, 19 липня, о 13:00 в прес-центрі «Главкома» відбудеться прес-конференція на тему: «Повернути турбіни Siemens. Чи буде знову блек-аут в Криму?».

Запрошені гості: Сергій Дяченко, голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів.

Він проаналізує ситуацію довкола турбін компанії Siemens, які наслідки будуть, якщо турбіни доведеться повернути, чи чекає в такому випадку на окупований Крим черговий блек-аут, як сьогодні відбувається енергозабезпечення Криму, що буде із Севастопольською та Сімферопольською ТЕС. 

Дивіться пряму трансляцію прес-конференції:

Нагадаємо, 5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens в обхід санкцій поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

6 липня компанія Siemens заперечила, що поставила до окупованого Криму свої газові турбіни для будівництва електростанції. 

7 липня Siemens створив спеціальну комісію, щоб розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до Криму.

Згодом компанія заявляла, що має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції Тамані, але до літа 2017 року виявилися в Криму. Москва заявляла, що в Криму знаходяться тільки турбіни російського виробництва з російських компонентів.

13 липня агентство Reuters з посиланням  на очевидців повідомило, що у порт Феодосія в окупованому Росією Криму, можливо, були доставлені ще дві газові турбіни невідомого виробництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: