Reuters: Росія знову відправила в Крим газові турбіни

Reuters: Росія знову відправила в Крим газові турбіни

За інформацією ЗМІ, вантаж складався з чотирьох циліндричних предметів

Фото: Reuters

Агентство не має незалежних підтверджень інформації про те, що помічені в Криму турбіни були вироблені німецьким концерном Siemens

У порт Феодосія в окупованому Росією Криму, можливо, були доставлені ще дві газові турбіни невідомого виробництва.

Про це Reuters повідомили очевидці.

Агентство додає, що не має незалежних підтверджень інформації про те, що помічені в Криму турбіни були вироблені німецьким концерном Siemens, поставки якого в Крим підпадають під санкції ЄС.

Джерела агентства повідомили, що вантаж складався з чотирьох циліндричних предметів довжиною в кілька метрів, покритих синім та сірим брезентом, а їхні розміри і форма відповідають загальнодоступним фотографіям газотурбінних систем Siemens, кожна з яких складається з двох основних компонентів: самої турбіни і генератора.

Раніше Siemens заявляла, що має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції Тамані, але до літа 2017 року виявилися в Криму. Москва заявляла, що в Криму знаходяться тільки турбіни російського виробництва з російських компонентів.

У 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території анексованого Криму.

У березні 2017 року німецький концерн Siemens заявив, що поставив чотири газові турбіни російському «Технопромекспорту», за контрактом, який був укладений до введення відповідних санкцій.

5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens в обхід санкцій поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

6 липня компанія Siemens заперечила, що поставила до окупованого Криму свої газові турбіни для будівництва електростанції. 

7 липня Siemens створив спеціальну комісію, щоб розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: