Siemens заперечує, що його турбіни доставлені в окупований Крим

Siemens заперечує, що його турбіни доставлені в окупований Крим
Концерн Siemens 

Німецький концерн Siemens спростовує інформацію про те, що його продукція могла потрапити до Криму в обхід санкцій

Німецька компанія Siemens заперечує, що вона поставила до окупованого Криму, в обхід санкцій, свої газові турбіни для будівництва електростанції. Про це повідомив прес-центр компанії.

В повідомленні йдеться, що німецький концерн Siemens спростовує інформацію про те, що його продукція могла потрапити до Криму в обхід санкцій, оскільки компанія відповідально ставиться до їх виконання.

«У нас немає підстав вважати, що газові турбіни, згадані в новинах, були доставлені до Криму», - йдеться в повідомленні.

Також Siemens заперечує, що будь-коли укладав контракт з ВАТ «Технопромекспорт», який напередодні згадувався у пресі як інша сторона угоди, на поставку обладнання для будівництва електростанцій в Криму.

«Компанія Siemens завжди веде свій бізнес у політико-правових рамках. Тож Siemens поважає рішення щодо санкцій і, звичайно ж, буде дотримуватися їх положень», - запевняють в компанії.

У 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території Криму.

У березні 2017 року німецький концерн Siemens заявив, що виконав поставки чотирьох газових турбін російському «Технопромекспорту», по контракту який був укладений до ведення відповідних санкцій.

5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens, в обхід санкцій, поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: