Росія доставила німецькі турбіни Siemens в окупований Крим,- Reuters

Росія доставила німецькі турбіни Siemens в окупований Крим,- Reuters
Росія доставила німецькі турбіни Siemens в окупований Крим

Турбіни були зроблені на спільному з російським концерном заводі

Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, незважаючи на те, що Європейський Союз заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію півострова.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Турбіни були зроблені на спільному з російським концерном заводі. У березні німецька компанія заявляла, що обладнання було доставлено в Тамань, однак, як стверджують джерела Reuters, дві з чотирьох турбін знаходяться в окупованому Севастополі, де їх збираються встановити на місцевій електростанції.

Зазначається, що Росія будує в Криму дві електростанції загальною потужністю 940 мегават за $ 1,3 мільярда для надійного енергопостачання, обіцяного жителям Кремлем після анексії території.

Поставка турбін Siemens для споруджуваних в Криму двох електростанцій раніше в цьому році була заморожена через ризик порушення санкцій, запроваджених Євросоюзом після анексії Росією.

У концерні відкидають інформацію про постачання своїх газових турбін на територію анексованого півострова. У Міністерстві енергетики Росії відмовилися від коментарів.

Чи брала участь Siemens в узгодженні поставки свого обладнання в Крим і була про це повідомлена російською стороною, невідомо, проте тепер компанії може загрожувати звинувачення в порушенні політики санкції ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: