Прем’єр-міністр Італії заперечує протиріччя всередині коаліційного уряду

Прем’єр-міністр Італії заперечує протиріччя всередині коаліційного уряду

Рим не мінятиме плани щодо збільшення дефіциту бюджету на 2019 рік

Джузеппе Конте, який очолює уряд Італії, заперечив в четвер чутки щодо протиріч між політичними силами «Ліга Півночі» і «Рух п’яти зірок» відносно податкової політики.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Очільник «Руху п’яти зірок» Луїджі Ді Майо заявив про те, що текстом закону щодо податкової амністії маніпулювали. Хоча він і не уточнив, про кого саме йде мова. «Рух п’яти зірок» виступає проти звільнення фізичних і юридичних осіб від штрафів за ухиляння сплати податків. Проте «Ліга Півночі» завжди була прихильником податкової амністії.

Окрім того, італійський прем’єр-міністр підтвердив, що Рим і далі збирається проводити політику збільшення видаткової частини бюджету на 2019 рік. Джузеппе Конте заявив, що очікує критики із боку керівництва ЄС бюджету на наступний рік.

Лідери країн ЄС і Європейської комісії побоюються, що збільшення дефіциту бюджету до 2,4% ВВП в 2019 році негативно позначиться на економіці Італії, рівень боргів якої складає 133% від ВВП. До цього в рамках переговорів із прем’єр-міністром Італії незгоду із такими планами висловили лідери урядів ФРН, Австрії і Нідерландів.

Проте, як наголосив Конте в Брюсселі, ніхто в Римі не збирається відходити від планів щодо бюджету на наступний рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: