Прем’єр Польщі: «Північний потік-2» будують для шантажу Києва та Варшави

Прем’єр Польщі: «Північний потік-2» будують для шантажу Києва та Варшави
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував проект «Північний потік – 2» 

Проект «Північний потік – 2» - антиєвропейський, - наголосив Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» свідчить про «непослідовність» Брюсселя. За його словами, проект будівництва є інструментом для «шантажу України і Польщі».

Про це він заявив в інтерв'ю американському каналу CNBC, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми також наголошуємо, що проект «Північний потік – 2» - антиєвропейський, і це ще один приклад того, як до держав ставляться по-різному в схожих ситуаціях», - заявив Моравецький.

Прикладом непослідовності Брюсселя він назвав той факт, що кілька років тому Єврокомісія «за низкою міркувань» заблокувала реалізацію проекту «Південний потік».

«А тепер у контексті «Північного потоку – 2» усе ті ж аргументи були сприйняті позитивно», - зазначив він.

Як повідомлялось раніше, президент Польщі Андрій Дуда сказав, що складно зрозуміти підтримку проекту «Північний потік-2», який зберігає гегемонію Газпрому на європейському ринку.

«Те, що в ЄС немає рішучого «стоп» для Газпрому, що Газпром себе популяризує в ЄС, а багато країн Євросоюзу та їхні лідери спокійно на це погоджуються, є чимось, з чим я не можу змиритися», - сказав президент РП.

Він зазначив, що весь час дискутує з цього приводу зі своїми європейськими колегами та наголошує на необхідності посилити санкції проти Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: