Президент Мексики запропонував Трампу план щодо скорочення міграції

Президент Мексики запропонував Трампу план щодо скорочення міграції
Андрес Мануель Лопес Обрадор має намір налагодити дружні відносини з США

Андрес Мануель Лопес Обрадор і Дональд Трамп провели телефонну розмову

Обраний президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що запропонував президенту США Дональду Трампу план зі «зменшення потоку мігрантів».

Про це Обрадор заявив 2 липня за підсумками телефонної розмови з очільником Білого дому, який почав будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

«Мені зателефонував Дональд Трамп, ми розмовляли протягом півгодини. Я запропонував виробити всеосяжну угоду; проекти розвитку, які сприяли б створенню робочих місць в Мексиці, а разом з цим скоротили б міграцію і поліпшили безпеку», – сказав Лопес Обрадор в Twitter.

Новий президент Мексики зазначив, що ставлення з боку Трампа було поважним.

Водночас Дональд Трамп заявив, що він і Лопес Обрадор також обговорили Північноамериканську угоду про вільну торгівлю та можливу окрему торговельну угоду між Мексикою та США, передає Reuters.

Американський лідер також висловив надію, що мексиканський колега допоможе США в прикордонній проблемі.

Нагадаємо, згідно з результатами опитувань, 64-річний Андрес Мануель Лопес Обрадор, який представляє Рух національного відродження (МОРЕНА), набрав 49% голосів на виборах президента Мексики.

Після перемоги представник лівих націоналістичних сил заявив, що має намір налагодити дружні відносини з США з урахуванням національних інтересів своєї країни і мексиканців, які проживають в США. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: