Президент ПАРЄ запевнив Порошенка, що уважно стежить за ситуацією навколо Савченко

Президент ПАРЄ запевнив Порошенка, що уважно стежить за ситуацією навколо Савченко

Співрозмовники також засудили прийняте російською окупаційною владою рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт запевнив, що ПАРЄ уважно стежить за ситуацією навколо української льотчиці Надії Савченко. Про це він заявив у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомили в прес-службі глави держави.

«ПАРЄ і я особисто уважно стежимо за ситуацією довкола нашої колеги Надії Савченко, і я дуже сподіваюся, що невдовзі матиму нагоду привітати її», - сказав Педро Аграмунт.

Своєю чергою Порошенко висловив надію, що незабаром в Україну повернуться також Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв.

«Ми закликаємо ПАРЄ використовувати всі можливі інструменти для вирішення питання щодо звільнення українських політичних в'язнів, що перебувають у РФ. У зв'язку з цим ваша підтримка і послідовна позиція, шановний пане голово, є дуже важливими», - підкреслив президент.

Глава держави підкреслив, що нова хвиля безпрецедентних репресій окупаційних властей Криму, спрямованих проти кримськотатарського та українського населення півострова, не може залишитися без уваги Ради Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: