Прихильники Hard Brexit тиснуть на Мей через митний союз з ЄС

Прихильники Hard Brexit тиснуть на Мей через митний союз з ЄС

Протиріччя в уряді повернули розмови про можливу відставку прем’єр-міністра

Прихильники радикального розриву відносин між Великою Британією і ЄС (Hard Brexit) під час засідання урядового підкомітету по питання Brexit намагатимуться в середу, 25 квітня, переконати Терезу Мей остаточно відмовитися від ідеї збереження членства в митному союзі. Мова йде про міністрів Девіда Девіса, Бориса Джонсона і Ліама Фокса, які підозрюють очільницю британського уряду в намірах залишитися в кінці кінців в митному союзі ЄС.

Про це повідомляє британське видання The Times.

Прихильники радикального розриву із ЄС надають перевагу режиму «максимального сприяння», реалізація якого означає мінімізацію, але не відміну всіх перевірок на кордонах. Такий варіант створить більше проблем для бізнесу і унеможливить виконання зобов’язань щодо недопущення посилення режиму перетину кордону із Ірландією.

Тереза Мей віддає перевагу варіанту «митного партнерства», який передбачає можливість збирання Лондоном імпортних тарифів на користь ЄС. Це дозволить уникнути проблем по режиму британсько-ірландського кордону і збереже можливість Великій Британії підписувати угоди про зони вільної торгівлі із третіми країнами. Прихильники Hard Brexit  бачать в цьому спробу в кінці кінців повноцінно залишитися в митному союзі ЄС, що, на їх думку, розходиться із результатами референдуму червня 2016 року. При цьому Брюссель не задовольняє жодна опція, як показали переговори минулого тижня.

Тоді Палата Лордів підтримала ідею збереження Великої Британії в митному союзі ЄС. На цьому тижні подібне голосування може пройти в Палаті Громад. Сама ж Тереза Мей просуває ідею «митного партнерства» задля того, щоб переконати щонайменше 10 депутатів-консерваторів не підтримувати ідею збереження в митному союзі із ЄС.

На фоні цих нових британські ЗМІ знову почали обговорювати можливість відставки Терези Мей через протест табору прихильників радикального розриву із ЄС. Проте частина Консервативної партії попередила прихильників Hard Brexit про негативні наслідки спроб підірвати уряд Терези Мей. Тому у випадку їх неспроможності переконати очільницю уряду пристати на режим «максимального сприяння» очікується відставка міністрів Джонсона і Фокса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: