Пристайко розповів, навіщо літав до Німеччини

Пристайко розповів, навіщо літав до Німеччини
Заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко

Заступник голови Адміністрації президента зустрівся з держсекретарем Федерального міністерства закордонних справ і радником Меркель

Україна та Німеччина готові тісно співпрацювати у питаннях Мінських домовленостей, а також у двосторонніх питаннях

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко, пише «Укрінформ».

«Я зустрівся з держсекретарем Федерального міністерства закордонних справ і зі своїм колегою – радником з зовнішньополітичних питань канцлера Ангели Меркель. Обговорили, як рестартувати Мінськ, а також питання двосторонньої співпраці», - розповів Пристайко.

Він зазначив, що такі зустрічі стали результатом домовленостей, яких було досягнуто під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з канцлером минулої п’ятниці.

«Дійсно, це була гарна якісна розмова, довга, під час якої ми обговорили ініціативи, які зараз є у Президента Зеленського. Саме для того, щоби їх розвинути їх в практичному руслі, я був відправлений сюди. Це якраз частина домовленості двох лідерів, що їх радники зустрінуться ближчим часом», - повторив заступник глави АП.

Він запевнив, що Німеччина «безумовно буде одною з перших країн», які відвідає з візитом новий Президент. Дата візиту поки ще не узгоджена, загалом їх графік на найближчу перспективу зараз опрацьовують. Пристайко підкреслив, що Україна високо цінує підтримку Німеччини, ту роль, яку відіграє в цьому власне її канцлер. Він також підкреслив, що телефонна розмова з Меркель була одним із перших телефонних контактів Президента, не вітальних, а саме предметних.

Пристайко не вбачає проблеми в тому, що Меркель та президент Франції Емманюель Макрон провели тристоронні телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час розмови телефоном між Зеленським і Меркель канцлер поінформувала президента, про що йшлося у розмові з Путіним. «Давно досягнуто домовленостей, що нічого про Україну без України», - підкреслив радник.

Переговори з французькою стороною мають відбутися ближчим часом. Розробляються також плани особистих контактів на рівні голів МЗС трьох країн.

Що ж стосується перспектив зустрічі у Нормандському форматі, то така зустріч на найвищому рівні доцільна лише тоді, коли «є готові досягнення», а не лише для того, «щоби перезапустити щось», зауважив заступник глави АП. З метою створити базу для можливої майбутньої зустрічі будуть проводитися консультації на різних рівнях - радників, міністрів, заступників міністрів тощо. Київ задекларував свою готовність відновлювати роботу в Мінському процесі, підкреслив Пристайко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: