Прийняття безвізу не збільшило кількість українських туристів у країнах Європи

Прийняття безвізу не збільшило кількість українських туристів у країнах Європи

Безвізовий режим хоча й надав українцям нові можливості, але не значно вплинув на зростання туристичного потоку, - заявив експерт

Після  впровадженням безвізового режиму з ЄС кількісний показник туристичного потоку майже не змінився. Людей стримує економічне та фінансове становище. Про це розповів Ігор Голубаха, голова Всеукраїнської асоціації туристичних операторів України, президент туристичної компанії «Гамалія» під час прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

Безвізовий режим, хоча й надав українцям нові можливості, але не значно вплинув на зростання туристичного потоку.

«Якщо казати про впровадження напередодні безвізового режиму з ЄС – це, безумовно, зіграло на користь туроператорів тому, що вони могли до останньої доби заповнювати ті чи інші місця,  продавати відпочинок за кордоном. З іншого боку - розширилися можливості українців, особливо молоді, на спонтанні відпочинки в ту чи іншу країну. Безумовно,  потрібно виконати всі вимоги, які виникають на кордоні в країні Шенгенської зони. Оскільки однією з вимог є підтвердження фінансової спроможності, то це, безумовно, стримувало бажання відпочивати. Скажімо так - економічний стан в країні не зовсім гарний», - розповів Голубаха.

Експерт зазначає, що можливості безвізового режиму – це не головне, на що очікували українці. Люди більше чекають на покращення економічного стану та збільшення доходів. Саме після цього можна буде говорити про збільшення туристичного потоку.

Тенденції у виборі країн серед відпочивальників за останні роки не змінилися. Лідерами серед українців залишилися Туреччина, Єгипет, Греція, Болгарія, Чорногорія, Хорватія. За словами президента туристичної компанії, в середньому на свій відпочинок українці готові витратити 300-500 доларів. Також Ігор Голубаха зазначив, що спалах терактів у країнах Європи не значно лякає українців та не впливає на бажання людей відвідати ту чи іншу країну.

«Теракти, які часом відбуваються в тій чи іншій країні ,безумовно, не можуть не впливати негативно на бажання їхати до країн. Але суттєвих впливів на кшталт того, що туристи відмовляються кудись їхати, здають квитки, відмовляють від куплених путівок – це поодинокі випадки. Масового небажання кудись їхати в українців немає», - розповів експерт.

Він повідомив, що спостерігалось  пожвавлення українців, які вирішили провести відпочинок на Батьківщині.

«Якщо казати про внутрішній туризм, то в літній період найбільш масовий був відпочинок на морських узбережжях . Навіть із відходом Криму (анексією Криму Російською Федерацією – Главком) симпатії людей не змінились і вони знаходять цікаві пропозиції від тих чи інших регіонів починаючи з Херсонщини, Миколаївщини, Одещини, Бердянську, Азовського  моря. За нашими спостереженнями відбувалися пожвавлення і збільшення замовлень та очікувань українців. Детальні цифри будуть після вересня, ми будемо розуміти, що сталось і який відсоток збільшився», - говорить Ігор Голубаха.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: