Прокуратура наступного тижня оскаржить вирок у «справі 2 травня»

Прокуратура наступного тижня оскаржить вирок у «справі 2 травня»

Суд у «справі 2 травня»

В апеляційній скарзі прокуратура вимагатиме скасування рішення районного суду та направлення провадження на новий розгляд

Прокуратура наступного тижня подасть апеляційну скаргу на вирок Чорноморського міського суду Одеси по справі «2 травня».

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє прес-служба ГПУ.

«У цій ситуації ми не дамо розбурхати Одесу, не дамо уникнути відповідальності людям, які хотіли принести війну в Одесу. Ми сподіваємось, що апеляційний суд розгляне нашу скаргу, вона буде подана вже наступного тижня», - заявив Луценко.

За його словами, в апеляційній скарзі прокуратура вимагатиме скасування рішення районного суду та направлення провадження на новий розгляд до суду першої інстанції. Генпрокурор зазначив, що під час розгляду справи у суді першої інстанції прокуратурі було відмовлено в долучені додаткових доказів, зібраних у 2016 році.

«Суд відмовився приймати, з нашої точки зору, абсолютно обґрунтовані докази причетності осіб до зазначених подій – це відео подій, свідчення свідків, які впізнають конкретних обвинувачених, та зізнання одного з тих, хто був на стороні «руської весни» і викриває своїх однодумців. Але все це відмовився приймати суд», - сказав Луценко.

Крім того із групи прокурорів, які підтримували обвинувачення судом було виведено саме тих, хто «володів всіма матеріалами справи».

Як повідомлялося, у понеділок Іллічівський міський суд в Чорноморську Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти всіх фігурантів «справи 2 травня».

Прокуратура готує апеляційну скаргу.

Нагадаємо, у Чорноморську (колишній Іллічівськ) на Одещині після того, як виправдали фігурантів «справи 2 травня» під будівлею суду почалися сутички, у яких постраждали близько 35 правоохоронців.

Як вже відомо, двох фігурантів справи суд дозволив повернути у СІЗО. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: