Прокуратура почала розслідувати зникнення українця в Білорусі

Прокуратура почала розслідувати зникнення українця в Білорусі
Батько зниклого хлопця Ігор Гриб першим почав бити на сполох, коли зник його син 

Справу про зникнення 19-річного сина екс-прикордонника розслідує Чернігівська прокуратура

Чернігівська прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо зникнення громадянина України на території Республіки Білорусь. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

«Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) щодо безвісного зникнення громадянина України, який у подальшому за повідомленнями окремих ЗМІ можливо затриманий співробітниками спецслужб іноземної держави на території Республіки Білорусь», - йдеться в повідомленні.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані, передусім, на встановлення свідків, обставин події та місцезнаходження зниклого. З цією метою органом досудового розслідування керівництву Державної прикордонної служби України направлено запит щодо підтвердження факту перетину місцевим жителем державного кордону України.

Крім того, до компетентних органів іноземної держави готуються клопотання про надання міжнародної правової допомоги з метою підтвердження або спростування факту та підстав затримання і розшуку громадянина України, його місцезнаходження.

Хід розслідування у кримінальному провадженні керівництвом регіональної прокуратури взято на контроль.

Як повідомлялося, у Гомелі (Білорусь) зник 19-річний хлопець з інвалідністю, який поїхав на зустріч з дівчиною. Батько підозрює, що його викрали співробітники ФСБ РФ.

У Державній прикордонній службі України підтвердили, що 19-річний Павло, який зник у Гомелі, перетнув кордон з Білоруссю. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: