Прокурор Києва: Близько 160 газових заправок у столиці працюють без дозвільних документів

Прокурор Києва: Близько 160 газових заправок у столиці працюють без дозвільних документів
Роман Говда

Говда повідомив, що деякі газові заправки становлять реальну небезпеку, перш за все для мешканців

Нелегальні газові заправки, які заполонили Київ, створюють проблему для міста. Про це в інтерв’ю «Главкому»заявив прокурор Києва Роман Говда, спростувавши думку, що прокуратура міста вирішила стати газовим монополістом і почати «кришувати» заправки.

Він зазначив, що  йдеться не лише про збитки, яких зазнає столичний бюджет. «Суть у тому, що їх (заправки. – Ред.) ставлять біля шкіл, супермаркетів, під житловими будинками. Тобто вони становлять реальну небезпеку, перш за все для мешканців. У Києві одну з таких заправок навіть встановили в санітарній зоні ядерного реактора у Голосієві. Стоять заправки і на великих перехрестях, де буває значне скупчення машин», - сказав Говда.

За його словами, прокуратура поки що займається «критичними» заправками. «Беремо поки що тільки критичні точки і при цьому суворо дотримуємося процедури: на кожну виїжджає експерт, який складає свій висновок. Перші кримінальні провадження вже пішли до суду. Є рішення про демонтаж. Але нелегальних заправок надто багато, щоб вирішити цю проблему, наприклад, за місяць». – зазначив прокурор.

Він повідомив, що близько 160 газозаправних пунктів (це ті, які виявлено) стоять без дозвільних документів, з них демонтовано близько 30.

«Також відправили запити до компетентних контролюючих органів, які також мають можливість протидіяти цьому. Але поки що вони реагують повільно», - поскаржився Говда.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: