Провал спецконфіскації не вплине на соцвиплати, але уріже витрати на оборону – Рева

Провал спецконфіскації не вплине на соцвиплати, але уріже витрати на оборону – Рева

Закон про спецконфіскацію до 3200 грн не мав жодного стосунку, запевнив міністр

Провал спецконфіскації не впливає на соцвиплати, але впливає на оборону. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Закон про спецконфіскацію до 3200 грн не мав ніякого стосунку. Закон про спецконфіскацію мав стосунок до загальних доходів бюджету... Те, що воно було заблоковано, це дуже прикро. Будуть далі працювати з депутатами і переконувати їх, що це потрібно робити. На соціальні виплати це не впливає. Але це впливає на оборону», - заявив міністр.

Як відомо, Верховна Рада України відмовилася прийняти в першому читанні за основу урядовий законопроект №5142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів», більше відомий як законопроект про спецконфіскацію. За відповідне рішення проголосували лише 176 народних депутатів за 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, законопроект про спецконфіскацію було зареєстровано в парламенті Кабміном 20 вересня 2016 р. Згідно з пояснювальною запискою до документу, метою його прийняття є введення інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів до закінчення кримінального провадження, під час якого було виявлено такі активи, правомірність походження яких не встановлено, тоді як підозрюваний у кримінальному провадженні корупційних злочинів фактично може ними користуватися і розпоряджатися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: