П’ять країн підписали угоду про розслідування катастрофи MH17

П’ять країн підписали угоду про розслідування катастрофи MH17

Уламки збитого над Донбасом Боїнга

Угоду підписали представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України

У четвер, 21 вересня, представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України підписали угоду, якою закріпили необхідність довести до кінця розслідування падіння малайзійського лайнера Boeing-777 рейсу MH17 в 2014 році.

Країни, що підписали угоду, будуть працювати в спільній слідчій групі (ССД), яка веде розслідування.

Прес-служба МЗС Нідерландів також повідомляє, що суд над винними пройде в їхній країні.

«ССД прихильна тому, щоб винні були покарані, й ця угода є прямим свідченням цього. В липні ми вирішили, що звинувачення будуть висуватися в Нідерландах за голландськими законами, але при активній підтримці з боку світової спільноти. Зрештою це робиться в інтересах не тільки голландських жертв трагедії, але й всіх інших людей, загиблих у авіакатастрофі. Загибель 298 невинних людей не має залишитися безкарною», - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Нагадаємо, у середу Кабінет міністрів України схвалив проекти меморандумів між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України про спільне фінансування та політичну підтримку кримінального переслідування в Нідерландах винних у катастрофі рейсу MH17.

Як відомо, судовий процес над підозрюваними у збитті літака «Малазійських авіаліній» відбудеться у суді міста Гаага.

Наприкінці серпня Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17.

Зазначимо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: