Рабінович вимагає повернути смертну кару для корупціонерів у Міноборони

Рабінович вимагає повернути смертну кару для корупціонерів у Міноборони

Нардеп впевнений: якби не діяльність НАБУ, то Україну б вже «розікрали до кінця»

Співробітників Міністерства оборони України, які займаються мародерством і корупцією у воєнний час, потрібно не просто садити в тюрму, а засуджувати до смертної кари. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи в прямому ефірі телеканалу NewsOne останні скандали навколо військового відомства.

«Перш ніж виділяти сотні мільйонів гривень на боєприпаси, потрібно посадити корупціонерів з Міноборони. Цих мародерів потрібно не просто садити за ґрати. Для них потрібно повернути смертну кару, оскільки у нас воєнний час і вся країна працює на це, віддає останнє», - переконаний політик.

Парламентарій зазначив, що після вибухів снарядів у Калинівці (26 вересня 2017 року у місті Калинівка Вінницької області загорівся один з найбільших складів боєприпасів Україна, - ред.) уряд вирішив виділити 100 млн гривень на закупівлю нових боєприпасів, незважаючи на те, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зараз веде розслідування проти заступника міністра оборони Ігоря Павловського, підозрюваного в корупції.

«Після події в Калинівці, в результаті якого було знищено понад 32 тис. тонн снарядів, Кабмін вирішив ... виділити 100 млн гривень Міноборони на закупівлю нових боєприпасів. І це при тому, що НАБУ веде розслідування проти замміністра Павловського, якого підозрюють в корупції!»- обурився народний депутат.

Він нагадав, що схожа трагедія з вибухами боєприпасів сталася навесні в Балаклії. Але і тоді замість того, щоб покарати винних за вибухи на артилерійських складах, командира частини підвищили у званні.

«Подібна до «калинівської» трагедія сталася цієї весни в Балаклії. Але замість того, щоб покарати винних, командира частини Володимира Скляра ... підвищили в званні і перевели у Київ. Тому в таких умовах виділяти 100 млн гривень, які були відібрані у пенсіонерів, незрозуміло на що - це просто злочин», - констатував народний депутат.

При цьому він впевнений: якби не діяльність НАБУ, то Україну б вже «розікрали до кінця».

«Ситник (директор НАБУ Артем Ситник, - ред.) і НАБУ - це наш порятунок, тому що їх бояться. Навіть ті, що стоять при владі. Вони в НАБУ чимало доброго зробили, а ще більше їм належить зробити! Бюро хоча б не дає цьому корупційному болоту спати спокійно! Я впевнений, що найстрашніше - це мародерство у воюючою країні. І для таких я б повернув смертну кару», - резюмував Вадим Рабінович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: