Рада планує розглянути проєкт чипування тварин цього тижня

Рада планує розглянути проєкт чипування тварин цього тижня

Ініціатор документу - народний депутат від «Європейської солідарності» Олександр Бакуменко

Цього тижня Верховна Рада України має розглянути у першому читанні проєкт закону про ідентифікацію та реєстрацію тварин. Про це розповів народний депутат, ініціатор документу Олександр Бакуменко.

«Розгляд документа заплановано на четвер, 6 червня. Але я не певен, що ми до нього дійдемо. Не певен, що документ потрапить до прохідної частини порядку денного», - сказав Бакуменко.

Йдеться про проєкт ЗУ №9022 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин».

Законопроєкт був зареєстрований у серпні 2018 року. З того часу Рада чотири рази відкладала його розгляд. Ініціатори проєкту ЗУ хочуть зобов'язати власників домашніх і диких тварин оформляти ветеринарні паспорти. Ідентифікувати і реєструвати тварин буде спеціальний заклад - Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин.

За допомогою спеціальних чіпів в Україні планують перерахувати домашніх і диких тваринЗа допомогою спеціальних чіпів в Україні планують перерахувати домашніх і диких тварин

Передбачається, що після ухвалення законопроєкту буде створено Єдиний державний реєстр тварин. Кожній ідентифікованій тварині присвоять унікальний номер, під яким вона буде у базі.

Власники зареєстрованих тварин зможуть отримати виписку з реєстру безплатно.

Власники незареєстрованих тварин не зможуть претендувати на отримання бюджетної дотації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: