Рада відхилила підвищення акцизу на алкоголь

Рада відхилила підвищення акцизу на алкоголь

У законопроекті пропонувалось підвищити ставки акцизів на 9%

Верховна Рада відхилила законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків, зокрема це стосується підвищення акцизів на алкогольні напої, повідомляє УНН.

За відповідне рішення проголосували лише 170 народних депутатів. У законопроекті пропонувалось підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, що містять спирт.

Метою документа, як вказано у пояснювальній записці, є забезпечення формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік і приведення розмірів ставок податків у відповідність з інфляційними процесами в економіці.

Нагадаємо, з ініціативою про підвищення акцизів на алкогольну продукцію на 9% виступив уряд. Експерти одразу заявили, що такий крок прискорить тінізацію ринку і спричинить чергове падіння виробництва легальної продукції.

Як вже писали, з 2 жовтня в Україні підвищилася вартість алкогольних напоїв в результаті підняття мінімальних роздрібних цін. Зростання цін склало від 5% до 20%. Другий етап підвищення цін на алкоголь відбудеться з 1 січня 2019 року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: