Референдум щодо перейменування Македонії провалився? Явка дуже низька

Референдум щодо перейменування Македонії провалився? Явка дуже низька
Голосування на виборчій дільниці в Македонії

Явка станом на 18:30 за місцевим часом становила 34,09 відсотка, потрібно 50%

Явка на референдумі у Македонії станом на 18:30 за місцевим часом становила 34,09 відсотка, відповідно до даних, оброблених з 85% виборчих дільниць, повідомляє голова державної виборчої комісії Олівер Дерковскі. Про це повідомляє «Радіо Слободна Європа».

У повідомленні зазначили, що понад 50 відсотків виборців зареєстровані у муніципалітетах Липково та Сарай, де 67 відсотків зареєстрованих виборців вийшли на опитування.

За даними ЗМІ, голосування на референдумі мало тривати до 19 години за місцевим часом.

Нагадаємо, у Македонії в неділю, 30 вересня, проходив референдум щодо зміни назви країни - на Республіка Північна Македонія. Утім, ішлося не лише про топонім, а й про геополітику.

Запитання у бюлетенях: «Чи підтримуєте ви вступ до ЄС і НАТО, погоджуючись із договором між Македонією та Грецією?». У разі позитивного результату має завершитися суперечка з Афінами, яка триває від початку 1990-х, та відкритися шлях країни до євроатлантичної інтеграції.

Прихильники позитивної відповіді лідирували до останнього часу - їх, за даними соцопитувань, було близько 57 відсотків. Утім, ключовим може виявитися питання активності виборців: для визнання референдуму таким, що відбувся, у ньому мають взяти участь понад 50 відсотків виборців. За оцінками, приблизно четвертина із зареєстрованих у Македонії виборців працюють за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: