РФ заборонила Фейгіну відвідувати політв'язня Сущенка

РФ заборонила Фейгіну відвідувати політв'язня Сущенка
Марк Фейгін і Роман Сущенко в російському суді 
Фото з відкритих джерел

Причиною недопуску назвали те, що вирок для Сущенка вступив у силу

Громадський захисник українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін знову не потрапив на побачення до політв'язня.

Про це Фейгін повідомив у Twitter.

Він зазначив, що був першим у черзі на побачення.

Причиною недопуску назвали те, що вирок для Сущенка вступив у силу.

«Мене щойно не пустили до Романа Сущенка, хоча я був першим у черзі, мотивуючи тим, що вирок вступив у силу, а я є захисником за статтею 49 Кримінально-процесуального кодексу і не можу тепер відвідувати Сущенка», — вказав Фейгін.

При цьому Фейгін підкреслив, що є представником Сущенка в Європейському суді з прав людини і як засудженого може його відвідувати за ст. 6, 34 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, ст. 46, ч. 1 ст. 48, ч. 2 ст. 45, ч. 4 ст. 15, ч. 1 ст. 17 Конституції РФ, частини 3 ст. 47 Кримінально-процесуального кодексу РФ. «Мене зобов'язані пускати», - підкреслив захисник. 

«Усі, хто причетний до мого переслідування і позбавлення мене адвокатського статусу і є щури, які працюють на оперативні служби РФ. Скоро назву всіх поіменно. В першу чергу, громадян України», - пообіцяв Фейгін. 

В той же час він нагадав, що «незважаючи ні на що, у Романа Сущенка є незалежний адвокат, і проблему мого недопуску ми, так чи інакше, вирішимо». 

У вівторок, 2 жовтня громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін так і не зміг потрапити до свого підзахисного. 

У СІЗО Лефортово традиційно великі проблеми з відвідуванням затриманих через малу кількість обладнаних для цього приміщень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: