Росія бреше про МН17, як і про війну в Україні, - Пауер

Росія бреше про МН17, як і про війну в Україні, - Пауер

Постпред США в ООН заявила, що РФ знов бреше

У випадку з МН17 Росія намагалася ввести в оману міжнародне суспільство так само, як вона це робить під час усього конфлікту на сході України.

Про це йдеться в заяві постійного представника США при ООН Саманти Пауер.

Втім спроби Росії виявилися марними, наголосила Пауер.

«У доповіді (спільної слідчої групи, - ред.) серед іншого мають місце об'ємні висновки, що вказують на спроби з боку Росії і підтримуваних Росією сепаратистів приховати рух цієї ракетної системи («Бук», - ред.) на утримувану сепаратистами територію на сході України та з неї після атаки», - зазначила представник США.

Вона назвала звіт «важливим кроком у напрямку відповідальності». При цьому, за її словами, не дивно, що Російська Федерація прагнула дискредитувати попередні висновки ще до того, як вони були оприлюднені, ставлячи під сумнів якість слідства та поширюючи конспірологічні теорії, які вже давно були вщент розвінчані.

«Така поведінка Росії відповідає її спробам ввести в оману щодо озброєння, проведення навчань, а також участі в бойових діях разом із сепаратистів на сході України», - наголосила Пауер.

Вона нагадала, що через чотири дні після інциденту з MH17 члени Ради Безпеки ООН, включно з Росією, одностайно ухвалили резолюцію 2166. Документ висловлював підтримку проведенню незалежного міжнародного розслідування та закликав усі держави в повній мірі співпрацювати з цією метою.

«Ми продовжуємо підтримувати повне виконання резолюції 2166 і закликаємо Російську Федерацію зробити те ж саме», - підсумувала представник США.

28 вересня слідчі міжнародної групи розслідування авіакатастрофи МН17 довели, що ракета, яка збила «Боїнг» над Донбасом, була випущена з підконтрольної бойовикам території.
Також члени міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 продемонстрували шлях зенітного ракетного комплексу «Бук» з Росії до селища Первомайське.

Читайте також матеріал «Главкому»: Міжнародне розслідування катастрофи МН-17. СБУ оприлюднило повний звіт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: