Росія четвертий день не пускає консула до Сущенка

Росія четвертий день не пускає консула до Сущенка
До Романа Сущенка в РФ не допускають українського консула

Консул України в Москві Геннадій Брескаленко досі не отримав відвовіді від ФСБ стосовно зустрічі із затриманим українським журналістом

Росія досі не пускає консула до затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка. У п'ятницю Сущенку висуватимуть звинувачення. Про це заявив адвокат Марк Фейгін.

«Я вчора ввечері вже розмовляв з Геннадієм Брескаленком, консулом України в Москві, і він мені підтвердив, що так і не отримав відповіді зі слідчого управління ФСБ, хоча розмовляв зі слідчим щодо його права відвідування Романа Володимировича в СІЗО «Лефортово». Поки що на сьогоднішній день ні», – заявив він.

Адвокат зазначив, що у середу йому не вдалося потрапити до Сущенка.

«Вчора мені не вдалося потрапити до СІЗО «Лефортово». Там величезні черги з адвокатів. Я не бачу тут якоїсь спеціальної дії з боку адміністрації СІЗО. Низка адвокатів просто не потрапила всередину слідчих кабінетів через величезний наплив слідчих та адвокатів, які проводили слідчі дії дуже довго», – сказав він.

«Я зараз виїжджаю. Я сьогодні йду в «Лефортово». Сподіваюся, що сьогодні, якщо буде легше, сьогодні четвер – особливий день, банний чи що, може мені все-таки вдасться потрапити. У будь-якому разі завтра я його побачу, оскільки завтра буде висунення звинувачення», – уточнив Фейгін.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: