МЗС України рекомендує українцям утриматися від відвідання Росії

МЗС України рекомендує українцям утриматися від відвідання Росії

У МЗС стурбовані: на території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань громадян України

Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне збільшенням кількості провокацій з боку російських силових структур стосовно громадян України. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
«На території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань наших співгромадян. Російські правоохоронні органи грубо поводяться з українцями, застосовують до них неприпустимі методи фізичного та психологічного впливу, тортури та інші дії, що принижують людську гідність. Громадянам України відмовляють у доступі до них консулів, адвокатів. Такими діями російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 1994 року», – заявляють у зовнішньополітичному відомстві України.

У зв’язку з цим МЗС закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від слідування транзитом територією цієї держави.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: