Клімкін: Потрібно вивчити ризики введення візового режиму з РФ

Клімкін: Потрібно вивчити ризики введення візового режиму з РФ

Глава МЗС України Клімкін зазначив, що українська сторона готова до запровадження процесу видачі віз

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє про необхідність прогнозу і вивчення ризиків, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з Російською Федерацією. Про це він сказав журналістам у Києві.
«Росія намагатиметься максимально ускладнити процедуру отримання віз, можливо, натомість пропонуючи якісь форми громадянства. Тому всі ці ризики має бути чітко нами вивчени, і на підставі цього ми, відповідно, прийматимемо рішення. Саме це і є ключовим елементом нашої позиції», – сказав Клімкін.
При цьому глава МЗС зазначив, що українська сторона готова до введення процесу видачі віз. «Ми оцінювали потреби МЗС для того, щоб запровадити видачу віз – це і додаткові консульські посади, додаткове обладнання. Все це ми маємо зробити. В принципі, ми готові, ми знаємо, що ми маємо зробити, але, звичайно, повинен чітко сказати, що це не питання тижнів, це питання потребує серйозного політичного опрацювання та логістики», – сказав він.
Міністр наголосив, що необхідність посилення безпеки на кордонах з українського боку є безумовною. За його словами, для цього необхідно підтримувати роботу українських спецслужб.
Клімкін додав: «Ми маємо розуміти, що до безвізового режиму, на жаль, російські спецслужби будуть дуже швидко пристосовуватися. Нам треба зробити не політичні жести, а реально боротися з Росією як агресором».
Нагадаємо, після затримання і арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент підтримає введення візового режиму між Україною та Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: