Росія готується до великої війни, - Gazeta Wyborcza

Росія готується до великої війни, - Gazeta Wyborcza
Фото з відкритих джерел

Російська сторона створює на півночі три основні групи, готові на раптовий удар у напрямку Києва

Російська Федерація готується до великої війни. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza з посиланням на джерело, близьке до міністра оборони РФ. За його словами, Москва концентрує 200 тис. солдатів і ракетно-повітряні сили поблизу кордону з Україною.

Про зміцнення сил РФ на кордоні з Україною міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорив ще в минулу середу. Він заявив, що «у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку НАТО і України», сформована армія у південному регіоні з 4 дивізій і 9 бригад.

Деякі бригади входять до складу створених дивізій, проте є й такі, що не включені в дивізії. Крім цього, дві бригади оснащені ракетами «Іскандер». Однак, на думку військового експерта Віктора Мурачовски, Шойгу вводить громадськість в оману. І насправді, на кордоні з Україною розташовані не 4 дивізії, а всього 2.

Також про те, що Москва будує свій «Український фронт», повідомляв російський військовий експерт Руслан Пухов. «Сенс цих заходів очевидний: на кордоні з Україною (де ще три роки тому не існувало військ) російська сторона створює на півночі три основні групи, готові на раптовий удар у напрямку Києва, а на півдні створює армію для оточення основних українських сил на території лівобережної України», - пояснив Пухов.

Він також повідомив, що РФ зміцнює свої сили не тільки на кордоні з Україною, але і недалеко від білоруського кордону та поблизу країн Балтії та Польщі.

Як йдеться у доповіді ООН з питань оборонного бюджету, Москва весь час збільшує статтю своїх військових витрат на збройні сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: