Російська фотожурналістка Івлєва пояснила, чому українізація має бути жорсткою

Російська фотожурналістка Івлєва пояснила, чому українізація має бути жорсткою

Українська мова під загрозою, - російська фотожурналістка

Після Майдану відбувалася дивна річ – російської мови стало більше. Українська мова в небезпеці, вона взагалі може зникнути. Українізація має бути жорсткою. Таке переконання висловила відома російська фотожурналістка Вікторія Івлєва під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

Вікторія Івлєва подорожувала всією Україною, реалізовуючи свій фотопроект «Народження України».

«Під час подорожі  в мене розчарування було тільки в одному, що українська мова йде семимильними кроками до зникнення, її замінюють суржиком і російською мовою. При всій моїй любові до російської мови, яка є чудовою, і при всьому моєму доброму і веселому відношенні до суржика, який кумедний і на свій лад прекрасний, я все таки думаю, що головна мова тут українська. І до неї не можна так ставитися. Вона може померти», - говорить Івлєва.

За її спостереженнями, ця дивна річ сталася після Майдану. «Як тільки Росія зачепилася за цей закон (Ківалова-Колісніченка – ред.), який ніколи навіть не був поставлений на обговорення у Верховній Раді, але Росії було досить виступу Тягнибока, і як тільки пішли нескінченні розмови про те як тут не дають розмовляти російською, тут же якось в Україні всі почали говорити російською, мовляв, ось подивіться, всі говорять російською. При тому, що в Києві я чую більше української мови. І проїхавши зі своїм проектом всю країну, я можу сказати, що українська мова під загрозою!», - стурбовано говорить фотожурналістка.

На її переконання, українізація повинна бути дуже жорстка. Тому що українська мова в небезпеці.

Нагадаємо, що 18 серпня в Фонді культурних ініціатив «Ізоляція» відкрилася фотовиставка Вікторії Івлєвої «Народження України». Виставка працює з 12:00 до 20:00 і триватиме до 4 вересня.

Довідка. Вікторія Івлєва - фотограф і журналістка. Лауреатка премії World Press Photo за репортаж зсередини чорнобильського реактора, премії Вільна Преса Східної Європи (Німеччина-Норвегія), два рази номінувалася на премію імені Андрія Сахарова. Роботи публікувалися в більшості провідних ЗМІ світу. Активно займається волонтерством на Південному Сході України, допомагаючи мирним людям, які живуть у прифронтовій зоні. Знімає сюжети для телеканалу «Дождь».

Переглянути запис прес-конференції можна тут:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: