Російська омбудсмен їде у Київ, щоб відвідати кримського дезертира Одинцова

Російська омбудсмен їде у Київ, щоб відвідати кримського дезертира Одинцова
Максим Одинцов

Максим Одинцов — колишній військовослужбець Збройних сил України, який після анексії Криму перейшов на службу в російську армію

Російська омбудсмен Тетяна Москалькова планує відвідати арештованого в Києві кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженої РФ з прав людини.

Москалькова планує відвідати арештованого Одинцова 26 червня у СІЗО Києва. У Росії заявили, що візит до Одинцова «було погоджено з українським омбудсменом в межах списків відвідин в’язнів».

Однак наголосимо, що Максим Одинцов — колишній військовослужбець Збройних сил України, який після анексії Криму перейшов на службу в російську армію. Одинцов не оголошував про вихід з українського громадянства, а Україна не визнає паспорти, видані окупаційною «владою» Криму. Водночас Росія вважає анексований Крим своєю територією, і автоматично визначає Одинцова як громадянина Росії і на цих підставах Москалькова планує його відвідати.

Раніше повідомлялося, що Подільський районний суд Києва засудив до 13 років позбавлення волі російського військовослужбовця Олександра Баранова, якого схопили на адмінкордоні з окупованим Кримом. 

Також, суд у Києві 6 лютого виніс вирок колишньому українському військовослужбовцю Максиму Одинцову за державну зраду і дезертирство з української армії в включеному Росією Криму та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років. 

Сьогодні, 25 червня, Росія відмовила омбудсмену України Людмилі Денісовій влаштувати відеозв’язок з Сенцовим.

Нагадаємо,  Сенцов, який голодує з 14 травня, заявив, що не буде писати президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: