Росія відмовила Денісовій влаштувати відеозв’язок з Сенцовим

Росія відмовила Денісовій влаштувати відеозв’язок з Сенцовим
Олег Сенцов

За словами омбудсмена, також їй не надали фото Сенцова, який голодує вже другий місяць

Російська сторона відмовилась організувати спілкування через відеозв’язок омбудсмена Людмили Денісової з українським політв’язнем Олегом Сенцовим.

Про це Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова написала у понеділок, 25 червня, на своїй сторінці у Facebook.

«МЗС України в черговий раз звернулось до Росії з проханням забезпечити мені доступ до українських політв’язнів – громадян України, яких утримують в РФ та окупованому Криму. Інформація, яка надходить про стан Олега Сенцова та Володимира Балуха, досить суперечлива: вони голодують, або ж, навпаки, що припинили голодування, вживають поживні суміші і набирають вагу. У відеозв'язку з Олегом відмовили. Фото не надають», - повідомила Денісова.

Вона підкреслила, що Росія «постійно переконує світ, що з ними (українськими політв’язнями. – Ред.) все гаразд». «Втім їхні адвокати говорять протилежне», - зауважила омбудсмен.

«Я маю на власні очі побачити Олега Сенцова та Володимира Балуха, які продовжують голодування. Маю зустрітися із Олександром Кольченком, Станіславом Клихом, Романом Сущенком... Вимагаю від Росії терміново надати мені допуск до українських політв'язнів!» - написала омбудсмен.

Нагадаємо,  Сенцов, який голодує з 14 травня, заявив, що не буде писати президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: