Російська пропаганда заполонила американський ефір - The Washington Post

Російська пропаганда заполонила американський ефір - The Washington Post
Фото Shutterstok

У сфері американсько-російських міжнародних новин взаємність, здається, відсутня на радарі Трампа - американські журналісти

Президент РФ Володимир Путін нещодавно став адептом принципу взаємності в своїх відносинах з США. Йому потрібно просунутися в цьому ще на один крок, йдеться в редакційній статті The Washington Post.

Як повідомляє газета, в п'ятницю російський лідер, обурений законопроектом про санкції, який пройшов через Конгрес, конфіскував два американських об'єкта власності в Росії і наказав вислати дипломатів і інших співробітників з посольства США в Москві. Ці кроки стали відповіддю на санкції, які президент Барак Обама вліпив Кремлю у відповідь на російське втручання в президентські вибори 2016 року.

«Поки Москва продовжує виганяти американські міжнародні новиннєві ЗМІ з російського ефіру, спонсоровані Кремлем рупори на кшталт радіо Sputnik мають великий успіх у США, користуючись американським відкритим суспільством, щоб сіяти неправдиву інформацію і недовіру», - відзначає видання.

«Тим часом, - йдеться далі, - не було жодних змін щодо російської заборони, яка триває десятиліття, щодо американських ЗМІ, які фінансуються урядом і показують програми в російському телеефірі, або щодо мовлення російською «Голосу Америки» або «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», які були заборонені законом у 2012 році».

«Трамп теж повинен прийняти це до відома, - продовжує редакція. - Говорячи недавно з журналістами на борту Air Force One, він сказав: «По-моєму, слово «взаємний» - красиве слово». Як це часто буває, він говорив про міжнародну торгівлі, області, в якій, як він думає, американці укладають погану угоду».

«Однак в сфері американо-російських міжнародних новин взаємність, як здається, відсутня на радарі Трампа, - зазначає газета. - Російськомовний телевізійний проект 24/7 під назвою «Теперішній час», здійснюваний «Голосом Америки» і «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», функціонують протягом декількох місяців, виробляючи високоякісні новини, але доступні тільки онлайн».

«Дика нерівність у доступі, що надається Москвою і Вашингтоном спонсорованим державою ЗМІ один одного, неприйнятна, - пише видання на закінчення. - Якщо Трамп - захисник взаємності, як він стверджує, тоді американські дипломати повинні вимагати обопільного ставлення до «Голосу Америки» і «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода». І якщо Путін став прихильником взаємності, він повинен бути готовий жити відповідно до неї».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: