Російські економісти ставлять під сумнів цифри бюджетів РФ на 2020 і 2021 роки

Російські економісти ставлять під сумнів цифри бюджетів РФ на 2020 і 2021 роки

Реальні збори ПДВ після збільшення будуть менші, ніж планується

Представники Російської академії народного господарства і державної служби та Інституту економічної політики імені Гайдара не згодні із цифрами російського уряду щодо видаткової частини бюджету в рамках планування на 2019-2021 фінансові роки.

Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Так на думку представників цих двох структур, в 2020 році видаткова частина бюджету РФ буде виконана на 16,9 трлн рублів, а не 17,2 трлн, як вважає уряд. В 2021 році видатки будуть 16,8 трлн рублів, а не 16,9 трлн., як прогнозує уряд. Тим самим різниця між планами і можливими реальними витратами може скласти до 0,3% ВВП.

Причиною цьому є те, що спеціалісти Російської академії народного господарства і державної служби та Інституту економічної політики імені Гайдара сумніваються в збільшенні надходження ПДВ в об’ємах, які заклав в бюджети 2019-2021 кабінет міністрів РФ. Так надходження від збільшення ПДВ будуть на 0,5-0,7% менше, ніж в урядовому бюджетному прогнозі.

Це пов’язано із тим, що збільшення виплат ПДВ в неформальному секторі економіки РФ буде менше, ніж очікується. Також споживання буде меншого рівня, що дозволило б збільшити збори ПДВ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: