Російські правозахисники відвідали поранених моряків у «Лефортово»

Російські правозахисники відвідали поранених моряків у «Лефортово»

Трьох поранених моряків - Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку - на днях перевели до ізолятора «Лефортово»

Трьох українських моряків утримують в окремих камерах

Співробітники Громадської спостережної комісії Москви в четвер, 31 січня, відвідали трьох поранених українських моряків, переведених із лікарні СІЗО «Матроська тиша» до ізолятора «Лефортово».

Про це повідомив «Інтерфаксу» відповідальний секретар ГСК Іван Мельников.

«Під час перевірки «Лефортова» ми з колегами відвідали трьох поранених моряків, поранення у них повністю затягнулися, стан здоров'я нормальний. Є невеликі скарги на залишкові явища після поранень, наприклад, на ниючі болі, але їх уже оглянули лікарі та видали всі необхідні ліки і мазі, одному призначено уколи», - заявив Мельников.

Він додав, що найближчим часом заарештованих відвідає лікар-офтальмолог.

«Вони оцінюють надану їм меддопомогу як задовільну. Ми також рекомендували адміністрації ізолятора вивезти їх для обстеження до цивільної лікарні», - сказав Мельников.

За його словами, загалом моряки «не скаржаться на умови тримання, вважають їх хорошими».

«Усіх трьох тримають окремо, але з іншими сусідами по камері у двомісних нових відремонтованих камерах, де є гаряча вода, холодильник і телевізор. Як і належить, щодня протягом години вони гуляють», - розповів Мельников.

Раніше повідомлялося, що трьох поранених українських моряків, які знаходилися в лікарні СІЗО «Матроська тиша», перевели до СІЗО «Лефортово».

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із ненаданням Росією інформації про реальний стан здоров’я поранених українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: